От понеделник Гърция ще бъде ударена от нов студен фронт

След бурята "София", се задава бурята "Телемахос", която ще предизвика отново ниски температури и обилни снеговалежи.

Очаква се температурите да паднат до -21 грсдуса по Целзий. Според метеорологичната служба на Националната обсерватория на Атина, новата вълна от лошо време няма да има продължителността на бурята "София" и ще засегне главно областите в Тесалия и Южна Гърция.

Лед, затворени пътища и проблеми донесе циклонът "София“ над цялата територия на Гърция. Ниските температури и лошото време създадоха хаос по гръцките летища и пристанища. Силните ветрове, които вилнеят в централната и северната част на Егейско море достигнаха 8-9 бофора, поради което корабите останаха на котва.

От пристанище Рафина графиците на фериботите за Цикладите не се изпълняват. От Лаврио няма фериботи до Kea. Линиите Аркица-Едипсос, Кавала-Принос, Тасос, Керамоти-Лименас, Тасос и Александруполис-Самотраки остават също затворени.

Денонощно работят хосписи и приемни центрове за бездомни в Атина и Солун. Част от полетите за Солун са пренасочени към Атина и София.

Към момента продължават обилните снеговалежи в цяла източна Македония, Солун, Серес, Кавала, Комотини, Ксанти, Александруполис.

Гръцката служба за гражданска защита призова общинските власти да бъдат под тревога преди очакваното допълнително застудяване от утре.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Бойка Атанасова, кореспондент на "Труд" в Атина

Този уебсайт използва "бисквитки"