От утре лекарите ще определят кога е необходим бърз тест за преглед в Гърция

Новите мерки за опазване на общественото здраве влизат в сила от понеделник, 27 септември

Според „Държавен вестник“ от утре начинът, по който пациентите в Гърция ще посещават стоматологичните клиники, ще се промени, тъй като досега бе планирано да се прави бърз тест от последните 48 часа, както за ваксинираните, така и за неваксинираните граждани.

„Пациентите, които идват в държавно или частно здравно заведение за преглед, който може да причини риск от зараза, се подлагат на лабораторен тест, чрез използване на бързи антигенни тестове в рамките на 48 часа преди изследването. Начинът на прилагане на настоящето е определен, съответно, от Националната лекарска асоциация и стоматологична федерация ", се споменава в Държавен вестник.

"Имахме дискусия със здравната комисия и решихме, че нито придружителят, нито пациентът се нуждаят от бърз тест. Федерацията на стоматолозите сама ще определи кои медицински процедури, са особено опасни и ще се нуждаят от бърз тест. За всички други операции ваксинираното лице ще може да отиде на зъболекар без тест ", заяви пред телевизия СКАЙ здравния министър Танос Плеврис.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Бойка Атанасова, кореспондент на "Труд" в Атина

Този уебсайт използва "бисквитки"