Откриха издирвани лодка и „Майбах“ на Вълка край Росенец (обзор)

Задържани са като обезпечение

Полицията откри и задържа луксозен автомобил “Майбах” и моторна лодка на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка. Двете превозни средства бяха издирвани, за да бъдат задържани като обезпечение, както вече стана с други скъпи лимузини на задържания шеф на боклукчийските фирми “Волф”.

Както съобщи “Труд news”, две съдебни инстанции наложиха постоянен арест на Вълка по обвинението за участие в длъжностно присвояване на 148,5 млн. лв. от Българската банка за развитие (ББР). Като извършител на това престъпление е обявен за издирване бившият директор на изцяло държавната банка Стоян Мавродиев. Като съучастници са обвинени Вълка и приближеният му адвокат Иван Георгиев, бивш говорител на Съюза на съдиите в България, който бе пуснат на свобода срещу 50 000 гаранция.

“Майбах”-ът е намерен близо до имота в Росенец, в който допреди няколко дни живееше почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Лодката на Вълка също е виждана да пристава многократно на кея на “летния сарай”, но в случая е задържана от “Гранична полиция” при опит да излезе от страната. Вчера тя бе заснета от репортери извадена от водата и качена на платформа на кей, ползван от МВР на пристанището в Созопол.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"