Откриха мафиотско "съкровище" в Неапол: Милиони в брой, бижута и часовници на боса на Камората Патрицио Бости (ВИДЕО)

Италианската полиция откри във вторник "съкровище", скрито в бункер в къща в Неапол. То е принадлежало на Патрицио Бости -  един от лидерите на неаполитанската Камора.

В бункера са намерени пари, бижута и луксозни часовници на стойност около 9 милиона евро.

В съвместна операция с участието на карабинерите, Guardia di Finanza (икономическа полиция) и полицията на региона Кампания, агентите откриха плячката в къща в Агнано - квартал западно от града. Бункерът е бил скрит под железни плочи.

„Съкровището“ е открито благодарение на „технологично напреднали инструменти“ от полицейски служители, които са иззели 4 милиона евро в брой, съхранявани в найлонови торбички, се казва в изявление на полицията, цитирано от 20minutos.

Намерени са и бижута, златни и диамантени предмети и 48 луксозни часовника, чиято стойност според агентите "е не по-малко от 5 милиона евро".

Къщата е била собственост на зетя на Бости, който беше арестуван в понеделник заедно с боса и двама от синовете му. Той е отговарял за прането на пари от незаконната дейност на мафиотската групировка чрез препродажба на луксозни часовници във фирми на името на клана, който работи в сектори като управлението на отпадъците, телекомуникациите и отдаването под наем на имоти.

"Камората" е издавала  и несъществуващи транзакции, за да демонстрират големите приходи, които са спечелили.

Задържаните са обвинени в пране на пари, заплахи и склоняване на хора да не дават изявления или да правят неверни изявления пред съдебните власти, всичко това се утежнява от улесняващата цел на клана Контини, към който принадлежат субектите.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"