Отлагат частичното затваряне на пътя Варна-Златни пясъци

ВиК ще започне работа по трасето, след като приключи с уличните ремонти, разпореди кметът

Затварянето на северното платно на част от пътя Варна-Златни пясъци се отлага, докато ВиК не приключи уличните ремонти на Траката и бул. "Христо Смирненски". Нареждането даде кметът Благомир Коцев след преговори с АПИ, ВиК и строителните фирми, които работят по водния цикъл.

Очаква се реконструкцията на магистралния водопровод Варна-Златни пясъци да започне на 14 октомври. Дотогава трябва да бъдат възстановени улиците „Първа“, „Трета“, „Пета“, „13-та“ и „Арх. Манол Йорданов“ на Траката. До утре трябва да е положен и финалният пласт асфалт по бул. „Христо Смирненски“ до кръстовището с ул. „Мир“, където се работи и през нощта. На разораните улици „18-та“ и „Безмер“ строителството трябва да приключи до 20 октомври, съобщиха от пресцентъра на общината след уверения от фирмите изпълнители.

От понеделник те започват да копаят по пътя Варна-Златни пясъци от Ботаническата градина до резиденция „Евксиноград“ в платното към града, като движението ще се осъществява двупосочно в другото платно. Вторият етап предвижда същата организация на движение от „Евксиноград“ до кръговото кръстовище на Долна Трака, а работата по цялото трасе трябва да приключи до 15 май, когато пътят ще бъде отворен заради туристическия сезон.

В участъка от Траката до сп. Марек паралелно с работата по магистралния водопровод ВиК ще изгради и канализация за събиране на отпадните води от всички напречни улици, за да се ликвидира наводняването на шосето при поройни дъждове.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, "Труд news", Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"