Отпускат 80 000 лв. за ремонт на горяла поликлиника във Варна

Общинският съвет не подкрепи увеличение на капиталовата програма

Местната хазна във Варна ще отпусне близо 80 000 лв. за възстановяване на щетите от пожара в ДКЦ III в кв. „Владислав Варненчик“. Това реши местният парламент. Огнената стихия лумна на 7 юли и обгори третия етаж, като най-сериозно пострадаха дентални кабинети, които се дават под наем, както и чакалните.

Съветът не подкрепи предложение на кмета за увеличаване на капиталовата програма с малко над 268 000 лв. Средствата са нужни за изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти, за които МФ отпуска на общината за тази година 100 млн. лв. За предложението гласуваха 15 съветници, а 32-ма се въздържаха. 

Кметът Благомир Коцев заяви, че решението е в ущърб на варненци и посочи, че забавянето може да доведе до отпадане на част от проектите – новата библиотека, пътни възли, нови улици и тротоари. „Това са пари, които ще отпушат 100 млн. лв. до края на тази година и общо 300 млн. лв. до 2026 г., за да може Варна да си направи големите инфраструктурни проекти. Декларациите за съответствие са абсолютна необходимост, но са оставени на местните бюджети“, коментира Коцев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"