Още 265 000 лв. за безплатен обяд на бедни в Шуменско

Община Шумен ще продължи да осигурява безплатна топла храна за хора в затруднено социално положение и през следващите 2 години. Това е възможно след подписано допълнително споразумение за удължаване на договора до края на 2019 г., съобщават от кметството. Проектът се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативната програма за храни и е на стойност 265 755 лв.

В Шумен всеки ден 120 социално слаби получават топла супа, основно ястие и хляб. Храната се приготвя в общоизвестна трапезария в центъра на града. Менюто е балансирано, с храни според сезона и се изготвя предварително за седмицата, казва управителят на Домашния социален патронаж Свилена Евлогиева.

Право да ползват безплатния обяд имат хора на месечно подпомагане, шуменци с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи и бездомни, както и такива с минимални пенсии.

Всички, които отговарят на изискванията могат да подават документи целогодишно на място в трапезарията на ул."Васил Левски" 4 всеки работен ден от 9 до 13 часа, съобщават от общината. Оттам успокояват, че има шанс за нови попълнения в списъка за безплатно хранене и места се освобождават - някои от бедните започват работа, други получават по-високи пенсии, трети отиват в домове или напускат града.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"