Още 3 месеца без нощен транспорт в София

Нощните линии бяха спрени в началото на пандемията

Мярката е заради усложнената противоепидемична ситуация

Столицата е сред градовете с най-много заразени

Нощният транспорт в София да не работи поне още три месеца. Това предлага общинският съветник от ГЕРБ и зам.-председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков.

Работата на нощните линии е преустановена до края на март, а Зарков предлага мярката да се удължи до края на юни. Причината е усложнената противоепидемичната обстановка в страната.

“Разпространението на новия щам на COVID-19, представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и обосновава въвеждането на мерки с изключителна висока обществена значимост, като тяхното забавяне и ненавременно прилагане може да доведе до значително или трудно поправими, включително непоправими, вреди за живота и здравето на хората, здравеопазването и социалната система”, аргументира се Зарков и допълва, че броят на заразените с коронавирус в София непрекъснато расте, като по последни данни достигал 500 на 100 000.

Първоначално нощните линии бяха спрени в началото на пандемията през пролетта на миналата година. Срокът за преустановяване на движението бе до края на юли 2020 г., по-късно бе решено София до остане без нощен транспорт до началото на 2021 г. След това обаче отново беше блокирано възстановяването на нощните автобуси до 31 март.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"