Още една легенда се завръща

Honda Prelude възкръсва с хибридно задвижване

Ще се предлага на пазара в Европа

Големите завръщания в автомобилната индустрия продължават с Honda Prelude. След продължило повече от 20 години прекъсване японският производител пуска ново издание на спортното купе. Така на сцената отново излиза още едно легендарно име от близкото минало. Носталгично настроените автомобилни ценители има над какво да разсъждават, защото на пазара отново се предлагат Opel Frontera, FIAT 600, Renault 4, Ford Puma – също както преди десетилетия...

В периода от 1978 до 2001 г. повече от 800 000 екземпляра Honda Prelude установиха силни позиции на японската марка в сегмента на компактните спортни купета. В същата категория се „състезаваха“ Ford Capri и Puma, Opel Manta и Tigra, но също и Audi TT. Днес този сегмент е запустял, тъй като производителите се концентрират върху своите „дойни крави“, които носят мощни кешови потоци – SUV-овете. За Honda страницата за спортни автомобили беше затворена за 25 години, с изключение на модела NSX, който обаче играе в съвсем различна лига с повече от 500 к.с.

Двувратото купе е аеродинамично като куршум, а най-високата част на покрива е точно над главите на шофьора и неговия спътник.

Новото издание Prelude има за цел да обедини поколения X и Z. Бащата (сега на около 50 години и вероятно достатъчно платежоспособен, за да си купи такъв автомобил) трябва да бъде също толкова възхитен от новия модел, колкото и неговият син (с вкус към бързи и красиви коли и (все още) без намерения да превозва семейство).

Ефектният дизайн и светлинният почерк афишират спортния характер и електрифицираното задвижване на новия модел Honda Prelude.

Визуалното първо впечатление от Prelude е завладяващо. Двуврата каросерия, 20-инчови джанти, широки и мускулести линии, дълго междуосие и къси надвеси, много карбонови детайли. Всичко това обещава наслада от шофирането. Представеният концепт не е придружен с техническа информация, така че в тази насока има само хипотези. Използваната платформа на Civic вещае задвижване на предните колела, с частично хибридно електрифициране. Напълно електрическа или Plug-in хибридна система не е планирана. Сигурно изглежда, че моделът ще се предлага на европейския пазар.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"