Още издирват грабители на 500 000 лева

Камери заснели гангстерите, атакували инкасото

Версия: Вътрешен човек е замесен в нападението

Криминалисти продължават да издирват гангстерите, които атакуваха инкасо автомобил на магистрала “Струма” и задигнаха близо 500 000 лева. Нападението бе извършено в сряда сутринта на паркинг пред заведение за бързо хранене.

Според разследващи четиримата бандити чакали в автомобил и микробус около 2 часа пристигането на инкасо колата. Щом гардовете събрали парите, маскираните ги атакували. Според очевидци те били въоръжени с пистолет и пушка и ударили един от охранителите. После избягали с плячката в посока към Дупница. Целият екшън бил записан от охранители камери на заведението и на близката бензиностанция. Криминалисти щателно преглеждаха записите от тях, за да стигнат до грабителите. Разследващите са категорични, че нападението е било организирано професионално.

Една от версиите е, че вътрешен човек е помогнал на бандитите - с информация или съдействие. Смята се, че зад удара стои банда, която е извършвала подобни престъпления и преди. Затова се търси връзка между грабежа в сряда и нападение над инкасо автомобил в средата на декември м. г. Тогава в Перник маскирани задигнаха 1 милион лева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"