Още наказания заплашват Фетел

Фетел получи 10-секундно спиране в бокса заради удара в Хамилтън, а в крайна сметка дори успя да финишира пред него, с което увеличи аванса си на върха на класирането. Още по време на състезанието британецът отбеляза, че санкцията е прекалено малка. Според немските медии стюардите в Баку са се смилили над пилота на „Ферари“ и не са му показали черен флаг, тъй като не са искали да влияят директно върху битката за титлата. Това обаче не означава, че на Фетел му се е разминало.

ФИА отне още 3 точки от суперлиценза на германеца и така той вече е наказан с 9 т. от 12 възможни. Предишните издънки на Фетел бяха прези миналия сезон, но по-леки и му струваха по 2 т. Той стана първият пилот от Формула 1 с толкова голям брой нарушения от въвеждането на тази система през 2014 г. При ново подобно провинение Фетел автоматично губи правото си да участва в едно състезание.

Шефът на „Ред Бул“ Крисчън Хорнър, който дълги години работи с Фетел, смята, че германецът има проблем със самообладанието.

„Понякога му пада пелената и прави глупости – призна Хорнър. - Видях случая и го отдавам на чиста ярост. Това са емоции, не мисля, че трябва да водят до наказание.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"