Павел Дуров имал много деца, плащал на всяко по 10 хил. долара издръжка

Павел Дуров за първи път коментира връзката си с Ирина Болгар, която твърди, че е негова бивша любовница и майка на трите му деца. Съобщение от представител на милиардера публикува в. „Ню Йорк таймс“. Според публикацията Павел Дуров има „много деца“ и се е грижил за всички еднакво. „Г-н Дуров има много деца и ги издържа еднакво, като плаща по 10 000 долара месечно на дете“.

В същото време Ирина Болгар, според него, злоупотребявала с това и харчела всичко за себе си и за луксозни стоки. „Сега г-н Дуров се надява, че швейцарската съдебна система ще разреши този спор, така че средствата, присвоени от г-жа Болгар, да могат да бъдат използвани по предназначение: за подпомагане на децата“.

В публикацията също се твърди, че „те никога не са били двойка“. „Г-жа Болгар, която по това време беше треньор по йога на Дуров, му предложи да има деца“. Освен това представителят на Дуров също отрече думите на Болгар, че милиардерът е упражнил насилие срещу едно от децата си от Болгар. Според него обвиненията "нямат основание".

По-рано Ирина каза, че Дуров е прекъснал контакта с децата в края на 2022 г., наричайки това „катастрофа“, а също така заяви, че той е наричал децата „кучета“: „За съжаление не успях да улесня общуването му с децата, когато той се опита да контактува с тях, след като шест месеца не ги бе потърсил, тогава той ме попита„кога ще му покажа кучетата“ - дословен цитат“. В интернет тези думи на Болгар бяха поставени под съмнение: мнозина смятаха, че Дуров има предвид нещо друго, а Ирина го разбра погрешно или погрешно изтълкува думите му.

Болгар обаче няма да се спре с публикуването на снимки с Дуров и подробности от връзката им в Инстаграм. Ден преди това тя обяви, че ще издаде книга и филм за връзката си с Дуров, както и да съди половината от компанията Telegram: тя твърди, че го е „съветвала“ за дружестото и го смята за „съвместно придобито имущество“.

В допълнение към проблемите с Ирина Болгар, Дуров има и други проблеми: в края на август той беше задържан на френско летище. Той беше държан в ареста няколко дни, след което му бяха повдигнати обвинения за 12 престъпления, сред които съдействие за разпространение на порнография и измама. Той беше освободен под гаранция от 5 милиона евро и му беше наложена забрана да напуска Франция.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"