Падението на големия "Астън Вила"

"Астън Вила" се превърна в символ на падението. Еврошампионът от 1982 г. е в нокаут, а като последна сламка се очертава назначението на поредния треньор - Стив Брюс. В английските медии предполагат, че ръководството ще направи всичко възможно да привлече в щаба му и Стилиян Петров. Бившият капитан на "Вила" отсече: "Един ден аз ще съм мениджърът, но ми е рано!" Като че ли дойде времето клубът да подготви своята българска легенда за новото начинание.

Петров не е бил сред вариантите за наследник на уволнения след само 123 дни Роберто ди Матео. Говорено е с Давид Вагнер и Шон Дич, но е предпочетен ученикът на сър Алекс Фъргюсън. Под ръководството на Ди Матео бирмингамският тим спечели само една победа в 11 шампионатни мача. А Брюс класира "Хъл" за Висшата лига миналия сезон, след което подаде оставка. Треньорът има един проблем пред феновете - бивш играч и треньор е на градския съперник "Бирмингам".

"Астън Вила" изглежда в задънена улица в опита да излезе от кризата. За 20 месеца клубът назначава пети треньор. Последните трима мениджъри - Тим Шърууд, Реми Гард и Роберто ди Матео, са били средно по 174 дни начело на тима. "Вила" спечели само четири от последните 51 шампионатни двубоя (15 ремита и 32 загуби). За последно бившият еврошампион спечели на чужд терен преди 14 месеца - 1:0 над "Борнемут" на старта на Висшата лига миналия сезон. През това лято клубът инвестира 55 милиона паунда за нови играчи, което е два пъти повече от "Реал" (Мадрид) през годината, но е точно над зоната на изпадащите в Чемпиъншип. От началото на сезон 2014/2015 в тима са 51 различни футболисти, а успехите отсъстват.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"