Пазят от вандали имуществото на евакуираните от Струмяни

Създадена е организация със служителите на МВР за опазване имуществото на хората, които бяха евакуирани вчера от две населени места в община Струмяни заради големия пожар, който избухна в района, няма опасност от вандалски прояви. Това каза пред журналисти областният управител на Благоевград Георги Динев. 

Той отбеляза, че най-важното през вчерашния ден е било, че са успели за краткото време, с което са разполагали, предвид бързо разрастващия се пожар, да обезпечат живота и здравето на хората в населените места, които бяха застрашени от огнената стихия, предаде БТА. По думите на областния управител към момента е по-добре евакуираните хора да не се прибират в населените места. "За нас най-важна е безопасността на тези хора", каза още Динев.

Продължаваме да работим в пълен синхрон и с кметовете на общините от област Благоевград, и с представителите на различните институции, обсъждаме различни варианти относно хеликоптерите, които очакваме утре и относно шведските самолети, които вдругиден ще дойдат и ще гасят, каза още Георги Динев.

Във връзка с пожара в Славянка в района на санданското село Петрово, областният управител каза, че ситуацията е сложна, но приоритет през вчерашния и днешния ден е пожарът в Малешевската планина, защото е в голяма близост до населените места в района. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"