Пак километрични опашки на ГКПП-Кулата-Промахон

Километрични опашки се извиха на ГКПП Кулата–Промахон още от петък следобяд. До обяд днес колоната от автомобили се точеше над 2 километра. Шофьорите изнервени се оплакваха от чакането директно в социалните мрежи и разказваха,че никой не им дава обяснение защо висят и защо работят мудно митничарите.

Опашките доведоха и до струпване на големи колони, които се придвижваха по главния път Е-79. В петък вечер опашките бяха големи и на влизане у нас, и на изход от страната. Иначе работят всички трасета, граничните служители казват, че просто има голям поток от коли, които пътуват за последно до Бяло море.

А пропускливостта на моста между Кулата и Промахон е малка и там се образува буквално тапа. Нашенци завиха, че през септември опашките на пункта са станали редовни през уикендите за разлика от предишните месеци.

Потокът от български туристи към Гърция не секва и този месец въпреки очакванията пътуващите да намалеят. Напротив, продължават да пътуват и автобусите предлагащи услугата „еднодневен тур“ на морето.

Струпванията обикновено стават в събота сутрин, но през този уикенд колоните се образуваха още от петък следобяд. Над два часа се чакаше за влизане в Гърция, а хората по опашките коментираха, че е крайно време пункта Кулата-Промахон да се разшири и да се построи още един мост с четири ленти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"