Панатинайкос взе минимална преднина срещу Ботев Пд в Лига Европа

Панатинайкос победи с 2:1 Ботев Пловдив на Олимпийския стадион в Атина в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Реваншът на "Колежа" е на 1 август и който спечели двубоя, ще срещне Аякс или Войводина в следващия квалификационен кръг. Загубилият ще продължи участието си в Лигата на конференциите срещу победителя от двойката Жрински Мостар – НК Браво.

Още в 8-ата минута домакините поведоха с гол на Александър Йеремеев. В 17-ата минута Кристиан Нвачукву стреля, но  Бартоломей Дронговски спаси удара му. Последва и пропуск на Ивелин Попов. В 29-ата минута Антоан Конте принуди полският вратар Бартоломей Дронговски да спасява отново вратата си. В 35-ата минута Антъни Уджа подаде към Самуел Акере, който падна на терена след съприкосновение с Филип Младенович, но съдията Давид Фуксман и ВАР не реагираха.
В същото време, в 43-ата минута бе отсъдена дузпа за Панатинайкос, след като Филип Джуричич бе фаулиран от Йонас Там в наказателното поле. Анастасиос Бакасетас отбеляза за 2:0.
В 53-ата минута Йоргос Ваянидис стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но стражът на българския тим Матвей Игонен спаси. В 58-ата минута Ивелин Попов центрира от пряк свободен удар и Антонио Переа стреля, а топката рикошира в Антоан Конте и излезе в аут. В 60-ата минута гол на Йеремеев не бе зачетен заради засада. 10 минути по-късно след объркващо гръцките защитници четворно взаимодействие между Мартин Секулич и Ален Корошец последният отбеляза гола за Ботев за 1:2. 

В 77-ата минута Йеремеев подаде към Филип Джуричич, който нацели напречната греда, а в 84-ата Ехидже Укаки се сблъска с вратаря на домакините в наказателното поле, падна, а съдията отсъди дузпа в полза на Ботев, но след преразглеждане с ВАР я отмени. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"