"Параваните пречат да се вижда какво правят избирателите": куриозна жалба до РИК

В жалба до Районната избирателна комисия в Благоевград представители на политическа партия са се оплакали, че параваните в секциите са много високи и това пречи да се вижда какво правят избирателите.

12 са жалбите и сигналите, подадени в РИК в Благоевград до този момент, съобщи БНР. Повечето от тях са за наличие на предизборни плакати в близост до секциите и за провеждане на политическа агитация с участието на деца.  

В Гърмен и Сатовча се оплакват от високи паравани в изборните помещения, които "пречели да се види какво правят избирателите". Текстът на скандалната жалба, изпратена преди обед в Районната избирателна комисия в Благоевград, беше оповестен от председателят ѝ Мартин Бусаров:

"Несъгласие на представители на партии с начина, по който са подредени секционните помещения, а именно, че в община Гърмен и община Сатовча параваните са много високи и представители на партиите не могат да виждат какво правят избирателите. Това е жалбата всъщност, че не може да се види какво се случва зад паравана".

На пресконференция беше обявена и избирателната активност към 11:00 часа. За областта тя е малко над 10%, което е с 2,5 на сто повече в сравнение с изборите на 9 юни. 

Най-активни са избирателите в общините Белица и Якоруда, където са гласували 22 процента от хората с избирателни права.

Над 30 сигнала за проблеми с машинното гласуване са получени в Районната избирателна комисия в Благоевград.

За седем от секциите е взето решение гласуването да продължи само на хартия, останалите случаи се проверяват съвместно с техниците от фирмата-доставчик на устройствата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"