Паргов: Ако Нинова има малко морал, чест и достойнство, ще спре да обжалва решението на съда за Зафиров

Лявото политическо обединение за изборите през октомври вече е факт. "БСП за България" ще се яви заедно с още 15 формации на предстоящия вот за парламент.

"С решението на съда, че Атанас Зафиров ще представлява партията на изборите, проблемът е затворен. Ако някой не го е срам и има малко морал, чест и достойнство, ще спре да обжалва на по-висока инстанция и ще остави партията да се развива. Визирам г-жа Корнелия Нинова", заяви в ефира на NOVA членът на Националния съвет на БСП и част от Стратегическия институт за национални политики и идеи Калоян Паргов.

"След 15 юни, когато беше избран г-н Зафиров за временно и.ф. на председател, бяха направени стъпки, както за промяна в делото на БСП за пререгистрация на актуалното състояние – сагата, която се води на ниво ВКС, на 9 септември е заседанието, така и по отношение на коалицията. Тя се събра и избра г-н Зафиров да я представлява", допълни Паргов.

Калоян Паргов съобщи, че от 2015 г. не е имало такъв голям ляв формат. "Тогава беше последния. По време на управлението на Нинова той намаляваше прогресивно  с всяка изминала година, докато не стигна до две партии. Сега от тези 2, днес имаме 16, вероятно другата седмица могат да станат 20 формации".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"