Паркираш неправилно в Чечня, пращат те на война в Украйна

Жителите на Чечня, които са извършили административни нарушения, ще бъдат изпращани на война в Украйна, каза Рамзан Кадиров след среща с ръководителите на правоохранителните органи на републиката.

По думите му в региона има „миниатюрна“ категория млади хора, които смятат, че „за тях закони не важат".

„Младите хора, принадлежащи към това малцинство, водят празен, неморален начин на живот. Той може да си позволи да паркира навсякъде, да седне зад волана под въздействието на наркотици, да нарушава правилата за движение, гордеейки се с това, и да провокира конфликти“, обясни ръководителят на Чечня.

Властите на републиката, твърди Кадиров, многократно са предупреждавали „такива смутители“, но сега „разговорът с тях ще бъде кратък“.

„Ако не спазвате закона, или отивате в затвора за максималния разрешен срок, или подписвате договор с армията и бивате изпратени в зоната на Северния военен окръг . Там ще покажете на врага своята смелост, дързост и безразсъдство. Вместо да ги привличаме към административна отговорност, би било по-целесъобразно да изпратим нарушителите да служат в редовете на руските войски“, каза той.

Освен това Кадиров коментира стрелбата в централния офис на Wildberries в Москва, която се случи в средата на септември. Той каза, че има хора, които „усърдно придават на това национален колорит“ и обвиняват хората на Кадиров за началото на конфликта.

„Ако някой има претенции към хората на Кадиров, нека ги изкаже лично на мен, тъй като аз съм основният човек на Кадиров“, добави ръководителят на Чечня.

По-рано договори с Министерството на отбраната на Руската федерация можеха да сключват разследвани или вече осъдени граждани. В началото на октомври Русия прие законопроекти, които разширяват този механизъм към обвиняемите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"