Паркът на Военна академия става Бродуей

Под купола на Ларгото аплодират “Пътуване из България”

Борисовата градина отваря сцена за джаз фестивал

Софийският духов оркестър празнува в кино “Кабана”

На 25 юни в парка на Военната академия “Г. С. Раковски” започва първият “Софийски фестивал на Музикалния театър”, организиран от Музикалния театър с подкрепата на Столична община. Откриването е от 20,00 часа с концерт-спектакъла “Една вечер с хитовете на Бродуей”. Звездите на Музикалния театър ще изпълнят популярни мелодии от хитовите мюзикъли: “Кабаре”, “Котки”, “Чикаго”, “Фантомът на операта”, “Мис Сайгон”, “Сънсет булевард”, “Исус Христос суперзвезда” и “Магьосникът от Оз”. Спектаклите ще се играят на специално построена фестивална сцена в Парка на Военната академия.

Още сцени на открито са организирани от Столична община и Музикалния театър. На 22 юни от 21,00 ч. комедийният спектакъл “Гласове под наем” ще играе пред публиката в парк-театър “Борисова градина”. А от 23 юни от Народния театър “Иван Вазов” започва Литературен маршрут на Лора Шумкова, част от инициативата на Фондация “Прочети София”. Четенията ще се случват в домовете на известните писатели в София.

Под купола на Ларгото също ще има поредица от събития, а кулминацията е на 26 юни от 20,30 часа, когато ще започне музикалният фолклорен спектакъл “Пътуване из България”.

В неделния ден от 18,00 ч. в кино “Кабана” ще се проведе концерт на Софийския духов оркестър. Диригенти ще са Юли Дамянов и Васил Делиев, а в програмата са включени произведения на Антонин Дворжак, Шарл Гуно, Едвард Григ, Скот Джоплин и др. Концертът е част от празничните прояви, с които Софийският духов оркестър отбелязва своята 70-годишнина.

Пак на 27 юни, но от 11 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще се съберат феновете на джаза, защото започва колоритният фестивал “Един джаз ден”, обединяващ малки и големи артист-изпълнители и утвърдени родни джаз музиканти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"