Патриарх Кирил: Всяко желание да се унищожи Русия би означавало край на света

Желанието на западните държави да победят Русия днес придоби много опасни форми, но всеки опит за реализирането му ще означава край на света. Това мнение изрази Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил след литургията в Богоявленската катедрала в Елохово, съобщават руски медии.

"Днес има големи заплахи за света, нашата страна и целия човешки род. Желанието да победим Русия днес е приело много опасни форми. Молим се на Господ да просвети безумците и да им помогне разберете, че всяко желание да се унищожи Русия ще означава края на света", каза още той.

Патриархът добави, че Русия има мощни оръжия и е населена с много силни хора, които винаги са били мотивирани да побеждават. Според него днес „някои луди“ имат представа, че Русия може да бъде победена или преформатирана в сегашните условия, тоест на нейните жители могат да бъдат наложени определени нови ценности, които „дори не могат да се нарекат ценности“.

„Днес е толкова тревожно време, но ние вярваме, че Господ няма да остави руската земя, че Русия ще има сили, ако е необходимо, да защити земята и народа си. Е, дай Боже това не стигайте до такава разправа, за да помири Господ всички, да успокои и да помогне на всички да работят заедно, за да направим света по-добър“, коментира още патриархът.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"