Патрули контролират тротинетките: Общински служители и полицаи ще бдят по улици и тротоари

Отчитат резултата от проверки и санкции в специален бюлетин

Подадени са сигнали за застрашени от тротинетките пешеходци.

В Стара Загора и Казанлък общините затягат контрола за обществения ред, съгласно приетите местни наредби. Започнаха засилени проверки при използването на индивидуалните електрически превозни средства, срещу нарушенията на нощната тишина, включително срещу нерегламентираната употреба на алкохол на обществени места и просията. 
И в двата града кампанията се провежда от екипи на местната администрация и Районните управления на МВР. Възобновени са патрулите, извършват се обходи, дават се дежурства. Кампанията е в отговор на сигналите, получени в общините, за извършени нарушения, особено за безразборното движение на тротинетки.

Общината в Стара Загора започва издаването на бюлетин, в който ще бъде публикувана информация за извършените проверки и наложените санкции.  

В Казанлък обявиха, че сигнали за безопасността на движението по градските улици трябва да се подават или в РУ на МВР, или на тел.112. „Писането в социалните мрежи може да остане без реакция от органите на реда, защото има законов ред за тяхното уведомяване“, предупредиха общинарите.

През първата седмица на юли са констатирани 6 нарушения за управление на тротинетки на непозволени места – паркове, тротоари и улици, съобщиха от администрацията в Стара Загора. Четирима от нарушителите са ученици – трима на 17 и един на 16 години. Младежите ще бъдат санкционирани с обществено порицание, което ще бъде изпълнено от директора на училището, където учат.

На възрастните нарушители са съставени актове, след което ще бъде издадено и наказателно постановление с размера на наложената глоба.

От общината напомниха, че движението с тротинетки, съгласно действащата наредба, е разрешено само по велоалеите.

Още 6 нарушения са били установени за неправилно паркиране и за излезли от употреба автомобили, изоставени на обществени места. За употреба на алкохол на обществено място и за просия ще бъдат наложени санкции на 11 души. За други 366 нарушения са наложени глоби с фиш в размер на 20 лева. Със скоби са били задържани 51 автомобила.

В Казанлък, кампанията започна вчера, като само за ден са установени 21 нарушения при управление на тротинетки. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"