Паяци разчистват буслентите в Бургас от неправилно паркирани коли

Община Бургас напомни, че заради старта на новата транспортна схема на обществения превоз от утре, спирането в буслентите е напълно забранено и призовава гражданите в нарушение да преместят автомобилите си.

Репатриращите автомобили и органите на реда ще работят извънредно, за да премахват коли, които са в нарушение, предупреждават общинските власти. За целта са формирани дори нощни екипи.

Водачите трябва да се съобразяват с това, че когато пътната лента е сигнализирана с жълта единична непрекъсната линия, тя е предназначена за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници и се забранява движението на други превозни средства по нея.

За целта по трасето на автобусите от градския транспорт вече са монтирани съответните пътни знаци, забраняващи спирането, престоя и паркирането на други превозни средства.

Според Закона за движение по пътищата спирането на леки автомобили и таксита за престой или паркиране на спирките е забранено. Те могат да спират единствено за слизане или качване на пътници, но само ако не пречат на автобусите.

Въпреки новите изисквания към шофьорите в града, общинска администрация се надява всички да проявят търпение и разбиране, да спазват правилата на новата транспортна схема, която цели по-бърз и по-удобен превоз за пътниците, облекчаване на трафика и намаляване на вредните емисии в Бургас.

Всяко начало е трудно, но вярваме в способността на бургазлии да действат заедно, в синхрон, посочват от общината. Градът ни се развива, расте, а ние трябва да го правим заедно с него. Стари или нови, правилата важат за всички и трябва да се спазват. Нека бъдем внимателни и толерантни на пътя, за да избегнем неприятните инциденти. Последният призив важи не само за шофьорите, но и за пешеходците.

Тези, които все още не са си закупили електронни карти, могат да направят това и в събота, в "Транспортна къща" на ул. "Александровска", която ще работи извънредно.

От утре по основните спирки на бързата автобусна линия ще има гидове, които да дават разяснения за новата транспортна схема.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"