Пеевски отива на избори в коалиция с "Български глась" и "Новите лидери"

Делян Пеевски ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция "ДПС - Ново начало" с две партии. Това са "Български глась" и Новите лидери“.

"Български глась" е партия, регистрирана през 2007 г., председател е Георги Захаринин Попов, представящ се за "политик, юрист, художник, поет". Той е бил депутат в 45-ото и 46-ото НС от групата на "Има такъв народ".

Попов е роден на 21.04.1972 г. в гр. Благоевград. През 1991 г. завършва ТМП „Георги Димитров“, гр. Бобов дол със специалност „Разработка и добив на полезни изкопаеми“. През 1993 г. специализира в Националния технически университет „Днепърска политехника“ Донецка област, гр. Днепър, Украйна. През 2005 г. получава магистърска степен по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград.

Едно от популярните лица в народна партия "Български глась" е бившият футболен рефер Таско Тасков, който беше и кандидат за депутат на последните предсрочни парламентарни избори през юни 2024 г. 

"Новите лидери" е създадена също през 2007 г., председател е Иванка Илиева Митева-Ангелова. Тя е адвокат от Пловдив.

Партията участва на последните местни избори през октомври 2023 година като част от Коалиция “Съединени за Пловдив”, която издигна кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет. На местния вот през 2019 г. е в коалиция "Кауза Пловдив" с партията "Кауза България" на бившия вече зам.-кмет Георги Тютюков.

„ЦИК очевидно има проблеми с вътрешната си организация, очевидно трудно взeма решение и затова си остави възможността да изиска от нас корекции и допълнителна информация към документите“, обясни след подаването на документите депутатът Искра Михайлова.

TRUD_VERSION_AMP:9//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"