Перфектният коктейл за всяка зодия

Овен

Джин с Тоник

Овните са амбициозни и целеустремени личности. Често поемат инициативата и винаги казват истината. Те са спонтанни и много директни. Прямотата им не може да бъде объркана с нищо. Понякога тя се превръща в техен недостатък, но често е основното им предимство. Такива хора са доста спонтанни и отговорни. Природата на Овните е перфектно отразена от коктейла джин с тоник. Въпреки простотата на приготвяне, напитката изненадва с вкуса си. Тонизира, освежава и утолява жаждата! Корените на този коктейл са в далечната 1850 г., когато британските войници добавят джин, захар и лимон към хинина, за да се лекуват от върлуващата тогава малария. Гарнира се винаги с плод или билки.

Телец

Уиски с Кола

Стабилни и надеждни Телците практически не се влияят от никакви емоционални урагани. Трудно се ядосват, а приятелите им ценят тяхната компания заради благоразумието и спокойствието им. Телците са независими и упорити, самовластни и авторитарни, точно като уиски. В компанията на такива мъже, жените се чувстват като истински кралици. Те са готови да ги боготворят и носят на ръце. А жените Телци с радост даряват любов на своите избраници - страстна и опияняваща като коктейл Уиски с Кола. Освен че е идеален аперитив, той е лесен за приготвяне. Опитните любители на коктейла смесват съставките в съотношение едно към едно - леко горчивият вкус е подходящ за всяка вечеря.

Близнаци

Изкусителна Маргарита

Близнаците са двойствени натури. Може да изпитват чести промени в настроението или трудности при вземането на решения. Този конкретен знак обаче е известен и със своята авантюристичност. С него няма да скучаете! Ами ако не Маргарита, кой друг коктейл описва идеално техния характер? Двусмисленият сладко-кисел вкус се разрежда с малко сол. Това създава невероятна комбинация и едва ли ще остави някой безразличен. Близнаците са чувствителни, дружелюбни и ерудирани. Представителите на тази зодия са чудесни приятели и прекрасни любовници. Затова коктейлът отговаря идеално на техния темперамент. Състой се от текила и сока на зелен лимон и портокалов ликьор. 

Рак

Пина Колада

Раците са нежни, мили и грижовни приятели, които няма да ви оставят в беда. Пина Колада се свързва именно с такива натури. Сладкият и деликатен коктейл е познат в целия свят. Тръпчивият вкус на рома разрежда цялостната картина и придава пикантност на напитката. Тази опция определено е подходяща за всички, които обичат да си прекарват приятно! Раците са добри и съпричастни хора, които винаги са отворени за нови забавления. Обичат пътуванията, приключенията и мистериозните преживявания. А коктейлът Пина Колада отговаря на приключенския им дух. Освен ром, той съдържа още крем от кокосов орех или кокосово мляко и сок от ананас. Сервира се смесен с натрошен лед. 

Лъв

Аперол Шприц

Кой, ако не Лъвовете са известни със своите амбиции и харизма? Когато общувате с тях, бързо се зареждате със самоувереност и се тревожите по-малко. Родените под този огнен и темпераментен знак умеят светкавично да се справят с всякакви проблеми и да намират изход от трудни ситуации. Аперол Шприц е точно отражение на техния характер - коктейлът е ярък и амбициозен като хората от тази зодия. Счита се за доста лесен за приготвяне, но в същото време изглежда не по-малко луксозен. Карбонизацията и цитрусовият вкус го правят освежаващ и ободряващ, което ви кара да искате да пиете още и още. Сложното в рецептата е, че има елемент на споделяне, и е по-освежаващ в приятна компания.

Дева

Еспресо Мартини

Коктейлът Еспресо Мартини се свързва с практичните и рационални Деви. Той не само им позволява да се отпуснат, но също така дава сила и енергия. А от какво се нуждаят истинските работохолици? Всички знаят за  любовта на Девите към повече спокойствие и почивка, затова този коктейл ще допълни пасивното им забавление. Благодарение на него ще забравят за тревогите и ще работят продуктивно! Девите са отговорни и целеустремени, известни са със склонността си към идеализъм. Този коктейл първоначално е бил поръчан от модел, която искала да промени драстично вечерта си, затова британския барман Дик Брадсел смесва водка с еспресо и кафе ликьор и се ражда Еспресо Мартини.

Везни

Класически Манхатън

Везните са от онези изискани хора, които са способни лесно да очароват всеки със своите маниери и учтивост. Можем спокойно да ги наречем истински естети и ценители на красотата. Ето защо коктейл Манхатън е идеална комбинация за този въздушен знак. Смята се за легендарна класика, а сладникавият му тръпчив вкус ще задоволи желанията на всеки ценител! Природата на Везните чудесно може да се сравни с напитката Манхатън, наричана още „кралят на коктейлите“. Прави се само с няколко съставки, а вкусът му пленява сетивата завинаги. Нотки на ванилия и дъб идват от уискито, сладки и пикантни нотки от вермут пък допълват цялостния аромат на готовата класическа напитка. 

Скорпион

Блъди Мери

Загадъчни и потайни, Скорпионите са наистина интересни и желани събеседници. Те са доста силни и независими хора, които обичат да държат всичко под контрол. Вярно е, че понякога другите ги разбират погрешно и ги смятат за прекалено властни и авторитарни. Целият свят знае за Блъди Мери, но вкусът му все още остава спорен. Трябва да опитате напитката, за да разберете нейния чар. Също като Скорпионите – нужно е време, за да ги опознаете напълно. Според една от версиите, напитката е сервирана за първи път от френския барман Фернандо „Пит“ Петио още през 1920 – 1921 г. в парижкия бар „Харис“. Той за първи път смесва водка, доматен сок, сол, пипер и Уорчестър сос.

Стрелец

Синя Лагуна

Стрелците смело вървят към целите си и с лекота преодоляват и най-трудните препятствия. Винаги намират подкрепа сред роднини и приятели, тъй като имат много от тях. В жаждата си за приключения Стрелците са едни от първенците в зодиака. Те са много предприемчиви, активни и не понасят да седят на една място дълго време. В този дух на авантюризъм, коктейлът Синя Лагуна лесно се превръща в тяхна сродна душа. Освежаващ ликьор на водка може да зареди всекиго с енергия. И на вид прилича на синьо море. Идеален за пътуващи! Най-напред се хвърлят ледени кубчета в чаша (хайбол), след това се прибавя водка, синьо кюрасо и лимонада. В края за красота се прибавя един резен портокал.

Козирог

Ментово Мохито

Козирозите са амбициозни, решителни и много упорити. Техните основни черти са решителност и безстрашие! Силата на Козирозите е в тяхната мъдрост и житейски опит. Представителите на тази зодия успяват майсторски да решават не само своите, но и проблемите на другите хора. За тях не е трудно да дадат на приятел практически съвети, помощ и успокоение. Ето защо техният коктейл е Мохито, със същия деликатен и тонизиращ вкус. Този традиционен кубински коктейл се приготвя от  мента, бял ром, зелен лимон и газирана вода. Комбинацията от освежаващ цитрус и дъх на мента прикрива силния опияняващ ефект на рома и прави коктейла подходящ за лятото. Приготвя се във висока чаша. 

Водолей

Очарователно Дайкири

Общуването с Водолеите е като глътка свеж въздух! Такива личности са много интересни и приятни. Понякога са леко вятърничави, въпреки че на тях винаги може да се разчита. Те са общителни, мечтателни и много романтични. Имат високо ниво на магнетизъм, харизма и естествено обаяние. Лесно успяват да намерят нови приятели и да постигнат успех в любовта и кариерата. Техният идеален коктейл е очарователното Дайкири - изпитана във времето класика. Освежаващата напитка се сервира във високи чаши, пълни с натрошен лед. Добавя се захар, а отгоре се изцежда сокът на един лайм. Коктейлът завършва с бял ром. След това сместа се разбърква с дълга лъжица и се украсява с парче лимон.

Риби

Текила Сънрайз

Рибите са истински мечтатели и креативни личности. Понякога количеството на техните емоции излиза извън мащаба, но те винаги могат да намерят изход чрез творчество. Текила Сънрайз идеално се съчетава с впечатлителната им природа. Този коктейл не е особено силен, но има ярък цитрусов вкус! А начинът, по който изглежда, може да се нарече произведение на изкуството. Така че тази напитка е идеална за Рибите! Основната съставка разбира се е текилата, към която се добавят гренадин, лимонов и портокалов сок. Получава се разтърсващ сетивата аромат - ярък, пленителен и пълен с енергия. Напитката се сервира неразбъркана във висока чаша. Води началото си от Калифорния.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"