ПЕС плаши БСП с изключване

Корнелия Нинова хвърля оставка, ако съпартийците й застанат зад международния договор

На 21 юли БСП представя програма

Партията на европейските социалисти (ПЕС) заплашва БСП с изключване заради Истанбулската конвенция.

За това предупреди на днешния пленум Корнелия Нинова. Тя съобщи, че от ПЕС изпращат 30 свои представители да убеждават ръководството на БСП да промени позицията си към международния договор. Нинова е категорична, че ще подаде оставка, ако партията не подкрепи позицията срещу Истанбулската конвенция.

Участници в пленума разказаха, че лидерката им настояла Националния съвет да я подкрепи срещу гей браковете, но до гласуване не се стигнало.

В началото на пленума Нинова обяви, че БСП е готова с алтернатива - “Визия за България”, която ще бъде представена на национално съвещание на 21 юли.

Социалистите приеха и декларация до ПЕС в подкрепа на българските превозвачи, съобщи след обсъждането на темата на пленума евродепутатът Петър Курумбашев. Той заяви, че колегата му от ГЕРБ Андрей Новаков се е опитал да приватизира усилията на всички български евродепутати за защита на интересите на българските превозвачи.

Атанас Зафиров съобщи, че от есента тръгва телевизията на БСП, която ще бъде политематична. За старта й се отделени 2 млн. лв. от партийния бюджет.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"