Песков: Заплахата Киев да използва „мръсна бомба“ е очевидна

Недоверието на някои страни към информацията на Москва за "мръсната бомба" на Украйна не означава, че няма такава заплаха, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери, съобщават руски медии.

"Тяхното недоверие към информацията, която беше предадена от руската страна, не означава, че заплахата от използването на такава "мръсна бомба" престава да съществува. Заплахата е очевидна", подчерта говорителят на Кремъл.

Той отбеляза, че „тази информация е била доведена до вниманието на събеседниците на министъра на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу“.

„Тогава зависи от тях да вярват или да не вярват“, добави Песков.

В неделя Държавният департамент излезе с изявление на външните министерства на Великобритания, САЩ и Франция, в което се казва, че тези страни не смятат за оправдани руските предупреждения за възможността Киев да използва т. нар. мръсна бомба.

По-рано през деня Шойгу проведе телефонни разговори с министрите на отбраната на Великобритания, САЩ, Франция и Турция. Руският министър е предал на колегите си опасенията от възможни провокации от страна на Украйна с използването на "мръсна бомба".

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"