Песков: Президентът Путин не е засекретявал информацията за загиналите руснаци в Сирия

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин не е приемал решение за засекретяване на информацията за загиналите руски граждани в Сирия. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от TACC.

„Не, президентът не е взимал решение. Всичко, което можем да кажем по тази тема, вече е казано, няма какво да добавим“, категоричен бе Песков.

По-рано тази седмица във връзка със съобщения за множество убийства на руски войници в Сирия Песков призова средствата за масова информация да не попадат „в плен на изкривените данни“.

„Призоваваме да не се ръководите от грешна информация – преднамерено или не, и все така сериозно да подхождате към предаване на потенциално важни събития, за да не попадате в плен на изкривените данни“, обърна се той към журналистите, след като беше помолен да коментира информациите за огромен брой руски военни загинали на 7 февруари в сирийската провинция Дейр-ез-Зор. По информация на западни медии става въпрос за няколко десетки жертви.

По думите на Песков, в Кремъл нямат детайлна информация за точния брой руски граждани, които се намират в Сирия. "Не бива да изключваме възможността на територията на Сирия да се намират руски граждани, които не са част от личния състав на въоръжените сили на Руската федерация", каза той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"