Песков: Стъпките на САЩ само удължават конфликта в Украйна

Съединените щати наливат масло в огъня на конфликта в Украйна, но това няма да промени общия ход на събитията, а само ще удължи боевете. Това каза пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

"Основният кормчия в този процес са САЩ, а не Киев изобщо. Следователно, колкото по-дълго Съединените щати наливат масло в огъня с действията си, прякото си участие в конфликта, толкова по-дълго ще продължи всичко. Но все пак това няма да може да промени хода на събитията. Русия ще постигне целите си", подчерта Песков.

Коментирайки отказа на новото словашко правителство да достави оръжие на Киев, Песков отбеляза, че това едва ли ще повлияе на целия процес: „Словакия не е имала толкова голям дял в предоставянето на Украйна на оръжие.”

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков смята, че увеличаването на желаещите да служат във въоръжените сили на Руската федерация по договор се дължи на добри финансови условия за тях.

„Първо, нивото на консолидация нараства. Второ, това са много, много атрактивни финансови условия. Говорим за доста впечатляващ договор. За мнозина тези условия са наистина решаващи“, отбеляза Песков.

Предишния ден заместник -председателят на Руския съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че темпът на подбор за военна служба по договор се е увеличил значително. Повече от 1600 души се свиват с въоръжените сили всеки ден, каза той. От 1 януари до 25 октомври 2023 г. почти 385 хиляди души влязоха във военна служба в интерес на съвместната група войски. От тях 305 хиляди са договорни войници, други 80 хиляди са доброволци.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"