Петев не дочака оферта от "Астана"

Ивайло Петев, бившият селекционер на България, е новият треньор на „Омония“ (Никозия). Новината бе обявена в Кипър в сряда по обяд, когато двете страни официално си стиснаха ръцете. Договорът на специалиста е до края на сезона с опция за удължаване за още година.

По този начин българският специалист не дочака оферта от „Астана“. Докато Петев, работил за последно в „Динамо“ (Загреб), преговаряше в Никозия, в Казахстан местното издание Vesti.kz го нареди сред основните варианти за заместник на Станимир Стоилов.

Конкуренти на 42-годишния роден спец според изданието му бяха Фран Ескриба, бивш треньор на „Виляреал“, също и работилият в „Локомотив“ (Москва) Леонид Кучук, Олег Кононов, водил „Ахмат“ и „Краснодар“ и Владимир Вайс, бивш селекционер на Словакия и настоящ на Грузия.

Вместо това Петев ще има задачата да върне блясъка на „детелините“. В класирането „Омония“ е на 8-ма позиция и е застрашен да остане извън челната шестица, бореща се за място в евротурнирите. В Никозаия Петев ще работи с футболисти като Мат Дарбишър и Джонатан Бентеке, играли за кратко във Висшата лига на Англия.

Самият Петев има опит в местния елит, където бе треньор на АЕЛ през сезон 2013-2014-а. Наставникът дори бе близо до титлата, но драма в последния кръг остави тима му на втората позиция.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"