Петер Чех се отказва от футбола

Един от най-големите вратари на модерния футбол прекратява кариерата си. След 15 години във Висшата лига Петер Чех участва в последния си сезон с екипа на „Арсенал“. При „артилеристите“ е резерва на германеца Бернд Лено.

Това е 20-ят ми сезон в професионалния футбол – написа Чех в своя профил в Инстаграм. - Дойде време да се оттегля. Спечелил съм всички трофеи в английския футбол. Мисля, че нямам какви цели повече да гоня. Ще работя здраво и се надявам „Арсенал“ да вземе още една купа с мен този сезон. Тепърва ще мисля какъв ще бъде животът ми извън терена.“

Чех е четири пъти шампион на Висшата лига с „Челси“, четири пъти носител на купата, три пъти на купата на лигата. Със „сините“ спечели Шампионската лига и Лига Европа. С „Арсенал“ пък е носител на купата и два пъти на суперкупата.

В същото време Пеп Гуардиола забрани на всички в „Манчестър Сити“ да гледат мачовете и календара на „Ливърпул“. Шампионите разгромиха „Уулвърхемптън“ 3:0 с хеттрик на Габриел Жезус и са на четири точки от лидера.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"