Петте големи победи на Клоп с „Ливърпул“

 

Измина една година, откакто Юрген Клоп пое легендарния „Ливърпул“. Германският тактик успя да предаде на „мърсисайдци“ агресивния „рок енд рол“ стил, наложил преди това в „Борусия“ (Дортмунд).

За краткия период на „Анфийлд“ Клоп превърна „Ливърпул“ и в голова машина във Висшата лига - 73 гола в 37 мача от 8 октомври 2015 до ден-днешен. Всичко това превъплъти „Ливърпул“ от средняк в претендент за титлата. Дали наистина е така? Предстои най-големият мач на Острова - гостува „Манчестър Юнайтед“ с Жозе Моуриньо. Независимо от резултата германизацията на „Ливърпул“ при Клоп превърна отбора в атракция. А легендарната трибуна „Коп“ чака шампионска титла - единствения трофей, който не е видяла в ерата на Висшата лига. Ето кои са петте най-големи мача на Юрген Клоп с „Ливърпул“.

№5 „Арсенал“ - „Ливърпул“

Ако се съди за сезона по първия мач от този сезон, със сигурност „Ливърпул“ го очакват още много луди моменти. Тимът на Юрген Клоп стартира във Висшата лига със зашеметяващото 4:3 като гост на „Арсенал“ в спиращ на моменти дъха двубой. Срещата бе съпътствана с обрати и драматични мигове, след като първо Тио Уолкът даде преднина за „артилеристите“. После Коутиньо, Адам Лалана и Садио Мане се развихриха за гостите. В крайна сметка „Арсенал“ върна интригата до 3:4, но „червените“ успяха да удържат победата. След време играчите разкриха, че отличното им представяне било мотивирано от вдъхновяваща реч на Клоп.

№4 „Челси“ - „Ливърпул“ 1:3

Датата е 31 октомври 2015 година, а Клоп правеше своите първи стъпки начело на „Ливърпул“. Само 3 седмици след като смени Брендън Роджърс, германецът успя да постигне успех над действащия шампион на Англия. И в този мач „червените“ допуснаха ранно попадение - дело на Рамирес. След това „Ливърпул“ осъществи пълен обрат чрез Коутиньо на два пъти и вече напусналия клуба Кристиан Бентеке. Това бе и първата победа на „Ливърпул“ в ерата Юрген Клоп.

№3 „Манчестър Сити“ - „Ливърпул 1:4

Да победиш „Сити“ като гост звучи почти немислимо в днешния футбол, а разгром - направо налудничаво. Е, второто е именно в стил Клоп, а с този мач той доказва, че изборът на шефовете на „червените“ е повече от правилен.

До 31-вата минута гостите буквално унищожиха своя съперник, а резултатът набъбна до 3:0. Автори на головете бяха отново Коутиньо, представящ се отлично под ръководството на ухиления германски тактик, Роберто Фирмино, а за капак защитникът Еляким Мангала си заби автогол. Дежурният гол на Серхио Агуеро за „гражданите“ не закъсня, но този път дойде твърде късно. Крайният резултат е оформен от Мартин Шкъртел.

Във въпросния двубой „мърсисайдци“ изненадаха с офанзивния си стил и убийственото дуо Фирмино-Коутиньо.

№2 „Ливърпул“ - „Манчестър Юнайтед“ 2:0

Този двубой за разлика от останалите е от турнира Лига Европа. В първия 1/16-финал „червените“ предрешиха почти всичко още преди реванша с „чиста“ победа с 2:0. Успехът на „Анфийлд“ бе изкован от Фирмино и Даниел Стъридж.

Домакините пресираха своя познат съперник от първата минута и буквално не им дадоха възможност да дишат, принуждавайки ги да допускат серия от грешки.

Двубоят бе исторически и от гледна точка на факта, че за първи път тези два отбора пренесоха битката за Англия във втория по сила клубен турнир на Стария континент.

В реванша Клоп и компания стигнаха до достатъчното 1:1, а по-късно играха финал в турнира, загубен от превърналия се в дежурен първенец тим на „Севиля“ (1:3).

№1 „Ливърпул“ - „Борусия“ (Дортмунд) 4:3

15 април 2016 г. остава паметна в съзнанието на младите привърженици на „Ливърпул“. Мач, който ще бъде помнен с десетилетия не само от привържениците на „червени“ и „жълто-черни“ Трудно може да бъде забравена победата с 4:3 над „Борусия“ на „Анфийлд“. След като завърши 1:1 в любимия си Дортмунд, германският треньор нанесе жестока рана в сърцето на клуба, извел го до две титли в Бундеслигата. Реваншът на „Анфийлд“ се превърна в убийствен трилър, запазил всичко най-интересно за самия край на спектакъла. Ако някой е забравил - „Борусия“ водеше с 2:0 през първото полувреме и с 3:1 през второто. В продължението на мача резултатът още бе 3:3...

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"