Петър Александров: Филип е най-добрият, когото съм тренирал

Филип Стоилкович е потенциално ново попълнение на ЦСКА, написа журналистът Флориан Плетенберг от „Скай Спортс Германия“. В кариерата си швейцарецът с етнически корени вече има българска връзка. Един сезон негов треньор бе Петър Александров, герой от четвъртите в света.
„Филип е най-добрият нападател, когото съм тренирал и ЦСКА много ше спечели, ако го вземе“, каза големият голмайстор от 90-те години. Александров и Стоилкович се засякоха в „Аарау“, където българинът и до днес работи като помощник-треньор с основна задача да учи нападателите.
„Това момче е невероятно в наказателното поле – добави Александров. - В моите отбори не съм виждал играч, който вкарва осем от десет положения. Сигурен съм, че в България би се справил страхотно.“
Стоилкович е собственост на „Дармщад“ и според Плетенберг „червените“ ще го купят за 1,5 милиона евро.  Миналото лято изпадналият от Бундеслигата клуб го взе за 2 милиона. Най-силният период на Стоилкович е именно в „Аарау“. Там бившият младежки национал на Швейцария вкарва 15 гола в 32 мача, след като е преотстъпен от „Сион“.
ЦСКА има крещяща нужда от централен нападател, но не е обявил трансфера на Стоилкович. В съботния мач срещу „Хебър“ като такъв вероятно пак ще започне Георги Чорбаджийски. „Червените“ ще търсят първа победа за сезона, след като загубиха първия двубой срещу „Лудогорец“ с 0:1, но впечатлиха с играта си.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Боян Бойчев

Този уебсайт използва "бисквитки"