Петър Москов призова за обединение на десницата с ДБ

За обединение на десницата с "Демократична България" призова лидерът на партия КОД Петър Москов в предаването "Пресечна точка" по Нова тв.

На парламентарните избори на 9 юни заедно с КОД в коалиция "Синя България" се обединиха още 8 партии.

Призивът на Москов идва на фона на предстоящия тази вечер коалиционен съвет на ПП-ДБ, на който ще се решава дали "Да, България", ДСБ и "Продължаваме промяната" ще се явят отново заедно на вота на 27 октомври. От ДСБ обявиха предварително, че са решили да останат в коалицията.

„Аз съм убеден и знам, че времето за сериозния разговор и дясно обединение е настъпило. Ако не, то „Синя България“ е останала единственият носител на десните ценности и на десните икономически политики“, каза д-р Петър Москов в предаването „Пресечна точка“.

Той коментира коалицията на Демократична България“ и ДПС с „Продължаваме промяната“, като такава, чрез която двете формации искат да  може да вземе по-сериозен изборен резултат и „по-голяма част от партийния им актив да може да се добере до поста народен представител, докато са в тази коалиция с онова ляво нещо“.

„ППДБ е коалиция, изградена от една откровена лява партия като „Продължаваме промяната“ и две партии ДБ и ДСБ, които въпреки приказките, че няма ляво, няма дясно, все по-срамежливо искат да бъдат наричани десни. Това, че искат да бъдат наричани десни, не им пречи да са в траен и принципен съюз, както те казват, с онова ляво нещо „Продължаваме промяната“, защото считат, че ще извлекат електорална полза от това. Казано на българските език, те са преценили, че по-голяма част от партийния им актив може да се добере до поста народен представител, докато са в тази коалиция с онова ляво нещо. Това е причината да съществува тази коалиция. Резултатът от цялата тази работа е обезличаване и претопяване на „Демократична България“ в цялата тази амалгама. Те подкрепят левите политики на „Продължаваме промяната“, но всъщност в опозиция се държат като в детска градина. Всъщност, това т.н. напрежение не е за  политики, а за реденото на листи. И ПП-та, и ДБ-та, и БСП-та и ДПС-та, ни казват, че на следващите избори хората трябва да решат техните партийни проблеми, а не проблемите, които са на обществото“, категоричен бе Москов. 

„Знам, че в демократична България има изключително качествени, почтени и честни хора и на тях им е писнало от това. Знам, че тези хора знаят, че политиката е принципи и идеология, а не кална борба за позиции. Искам да знаят, че в лицето на „Синя България“ почтените десни хора в демократична България имат съюзник и братя по оръжие“, заяви той.

„Нека не очакваме от политически партии, които в съблекалнята са изпокарани, че могат след това на терена да произведат съгласие, да произведат стабилност. За разлика ПП-тата „Синя България“ знае, че само икономическият растеж води до богатство. „Синя България“ знае къде е мястото на държавата и къде не й е мястото.„Синя България“ знае много точно как да свали административния и икономическия рекет от чиновниците на държавата от малкото хора, които искат да работят, без да им се бърка държавата“, убеден е Петър Москов.  

„Виктор Блъсков, който е част от „Синя България“ е млад човек с ясни убеждения, който е работил в Европа и се е върнал в България. Той е с ясни консервативни ценностни убеждения – човек, който не го е срам да каже, че е българин; човек, който не иска да приеме решенията на европейската левичарска комисия и иска да отстоява нормалността в собствената си държава. А иначе дясното трябва да има обединение, но то трябва да бъде на базата на принципи“, подчерта д-р Москов. 

На въпрос на водещата на предаването защо дясното винаги се разцепва Петър Москов отговори така: „Защото водим разговора за листите, а не за политики. И защото аз мога да застана рамо до рамо с Асен Василев, който направи този дефицит, тази инфлация и този външен дълг на България. Аз не бих могъл, Христо Иванов си го позволи“, коментира лидерът на партия КОД.

TRUD_VERSION_AMP:6//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"