Петър Първанов бе преизбран за областен председател на АБВ-Перник

Петър Първанов бе преизбран единодушно за председател на Областния съвет на ПП АБВ в гр. Перник на проведената Отчетно-изборна конференция на партията. Форумът избра 19-членен Областен съвет и 3-членна Областна контролна комисия.

Като свой основен приоритет в новия си мандат Първанов посочи реализирането на политиките на АБВ на местно ниво и подготовката на структурите на партията в региона за предстоящите евро и местни избори през следващата година. Негова цел е и постигането на по-голяма представителност на политическата сила в местните органи на самоуправление в общините Перник, Брезник, Ковачевци, Радомир, Земен и Трън.

Областният председател на АБВ за Перник направи и отчет за изминалия период като подчерта, че за в бъдеще трябва да се търсят нови качествени политики за привличането на младите хора в редиците на ПП АБВ. „Алтернативата е точно в младото поколение, те са акумулаторът на прогресивните идеи. Именно за това вниманието трябва да бъде насочено към тази възрастова група“, посочи той.

За качествено нови политики в посока реабилитиране на лявото политическо пространство се обяви и новоизбраният председател на общинската структура на партията в Перник - Лъчезар Никифоров, народен представител от АБВ в 43 Народно събрание. Според него партията е заплатила висока цена за участието си в управлението на страната за една година и половина. По думите му АБВ трябва да има нови принципи по отношение на коалиционната си политика.

На Областната отчетно-изборна конференция бе анализирано и организационното състояние на структурата по общини. Очертани бяха приоритетите в бъдещата работа на организацията като  разширяване на влиянието в общността, подготовка за следващите избори, подобряване на сътрудничеството и партньорството с други формации в ляво-център. За председател на гражданската комисия бе преизбран Владимир Босев.

На предстоящия на 19 май III-ти Конгрес на ПП АБВ областната организация на Перник ще бъде представена от 50 делегата, решиха още на форума представителите на общинските структури на партията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"