Пилоти на дронове от цял свят ще мерят сили на ефектно състезание във Варна

75 пилоти на дронове от цял свят пристигат във Варна за най-голямото състезание у нас -  DRON CUP VARNA FAI 2024. То ще се проведе на 20 и 21 юли в парка на кв. „Аспарухово“, съобщиха от общината, с чиято подкрепа се провежда  надпреварата. 

В двата почивни дни майсторството си ще покажат пилоти от  България, Румъния, Сърбия, Турция, Латвия, Полша, Италия, Франция, Белгия, Китай, Южна Корея, Хонг Конг и САЩ. Ще участват световният шампион от Южна Корея и двамата най-добри български пилоти. Най-ефектни ще са нощните кръгове на осветена писта. Публиката ще види саморъчно изработени състезателни дронове, неонови препятствия и нетрадиционни светлинни инсталации. Участниците ще мерят сили в бързина, ловкост и въображение при навигацията на безпилотна летателна машина.

Състезанието е организирано от Дрон клуб Варна и Българската федерация по авиомоделизъм, съвместно с местни организации и Асоциация „Обединено Дрон Общество“ в рамките на проекта Drone ARENA. DRON CUP VARNA FAI 2024 е продължение на световните купи, проведени в Пловдив от 2017 г. до 2022 г. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"