Писателят Радослав Бимбалов: Избери си

Писателят Радослав Бимбалов коментира церемонията по откриването на Олимпиадата от по-различен поглед:

"ИЗБЕРИ СИ
Още по време на откриването на Олимпиадата в Париж, като един и след команда, родните пропагандатори на “другия полюс” скочиха да хулят “еврогейщината”, “либерастите”, “глобалистите”, “джендърите” и вся осталная наложена им, измислена терминология - празнодумна, но сееща омраза. 
Защо и как тази вълшебна церемония бръкна в тъмните им души? Обяснението е просто и, за съжаление, болезнено. Прочети и осмисли. 
Церемонията снощи неслучайно не беше на някой стадион, а насред изяществото на Париж - архитектурен разкош, който е пример за върховното постижение на свободния човешкия дух. Артистичните изяви, смели и пъстри, показаха в цялата приказна цветност богатата в своята различност душевност на човеците. 
Церемонията снощи беше ТЪРЖЕСТВО НА ЧОВЕКА над всичко пошло - 
над страданията, над подчинението, над сивотата на злото в душите - моята, твоята. 
Церемониите на тези, които искат да мразиш тази възхвала, са различни. Целта на техните паради и манифестации не е да възхваляват човека, тоест теб, а да покажат контрола си НАД него, тоест теб - с демонстрация как танкове мачкат паветата на площадите или превръщането на човеците в стадо, вдигащо плакати с усмихнати лица към помахващите им господари. Дори насипаните с лицемерна лъжовност “традиционни семейни ценности” и използването на църквата в демонстративно налагане на подчинение е показен контрол, насилствено ТЪРЖЕСТВО НАД ЧОВЕКА. Над теб.
В момента обществото ни, подобно на много други, е драстично разделено на две. Това, което ни дели, не са някакви идеологически различия. Дели ни цивилизационен избор - дали искаш да си човек, свободен да бъдеш себе си или искаш да си глава в стадо, еднакво никакъв, но нечий.  
Мисли хубаво. Погледни синьото в небето, светлото в очите на децата си. 
И после си избери.", написа той във Фейсбук. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"