Питбул уби стопанката си

 

Йорданка Бельова била намерена с прегризано гърло в двора си

 

Съсед от село Литаково чул виковете на жертвата

Кучето нападнало и полицаи

Питбул нахапа до смърт стопанката си Йорданка Бельова в ботевградското село Литаково. Трагедията се разиграла малко след 17.00 ч. в сряда.

Съсед, който работи като полицай, чул 88-годишната жена да крещи: “Не, не!”, след което всичко утихнало. Притеснен, той се обадил на кмета Пешо Младенов, който се опитал да се свърже по телефона с Йорданка, но никой не вдигал. Двамата мъже отишли веднага на мястото, но портата била заключена. През съседен имот те видели разхвърляните чехли на жената, разбрали, че нещо се е случило и се обадили в полицията.

Униформените пристигнали за минути и се опитали да влязат, но не могли, защото кучето започнало да се нахвърля и срещу тях. Все пак успели да го примамят до оградата и да го заловят с примка. След като го вързали и влезли в двора, се натъкнали на ужасяваща гледка - възрастната жена лежала окървавена с прегризано гърло и дълбоки рани по лицето и главата. На мястото веднага била изпратена линейка, но медиците само констатирали смъртта.

Питбулът е бил упоен и прибран в клетка в полицията. Все още не е ясно каква ще е съдбата му. “Съседите казаха, че редовно е пускала кучето из двора, което значи, че му е имала доверие, може би не е пило вода целия ден”, коментира Анелия Виткова от “Контрол по сигурността и обществения ред.

Йорданка Бельова е живеела в къщата сама. Преди 30-ина години се е върнала на село с мъжа си, след като двамата се пенсионирали. Синът є я навещавал всяка събота или неделя, но през седмицата само питбулът я пазел. Йорданка винаги е имал голямо куче, казаха съселяните ѝ.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ирен Делчева

Този уебсайт използва "бисквитки"