Пиян мъж нападна лекарка в монтанско село, пращат го на съд

Пиян мъж нахул в здравната служба в монтанско село, нахвърлил се срещу общопрактикуващата лекарка и счупил един от апаратите. На нападателя е съставен акт и ще бъде изправен на съд за хулиганство, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Поредната агресия срещу медици се е разиграла във вторник към 13,00 часа в лекарския кабинет в село Лехчево, община Бойчиновци. След запой още от сутринта 37-годишният Любен Г. с почувствал зле, отишъл в медицинската служба и поискал да бъде прегледан, тъй като според него имал проблеми със сърцето.

Още от вратата обаче мъжът започнал да се държи агресивно, разкрещял се на лекарката В. Давидова и посегнал към нея. При опита на докторката все пак да го прегледа, гуляйджията я ударил по ръката, тя изпуснала слушалките от апарата за кръвно налягане и те се счупили.

Буйствата на пациента сериозно изплашили лекарката и двете помощнички в кабинета й и на помощ им се притекла охраната на близкото училище. По-късно пристигнали и служители на МВР, които съставили акт на мъжа по Указа за борба с дребното хулиганство. „Лекарката ни е много добра. Грижи се за хората в село и в съседните села. Не заслужава такова отношение. Любен е безработен и когато е трезвен е кротък, но напие ли се, побеснява!”, коментираха местни хора. Бабаитът ще бъде изправен на съд, където го грозят до 15 денонощия арест или глоба от 10 до 200 лева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"