Пламен Андреев плаче на раздяла с "Левски"

Новото попълнение на "Фейенорд" Пламен Андреев се прибра в България, след като в събота официално бе обявен трансферът му в Ротердам. На летище "София" юношата на "Левски" не сдържа емоциите си и призна, че "сините" ще му липсват. 19-годишният футболист разказа как са преминали първите му часове в Ротердам като играч на нидерландския гранд.
 
„Чувствам се невероятно, изпълнен съм с гордост и мотивация за бъдещи успехи. Това показва, че работата, която съм свършил до момента, е дала резултати. Не съм имал съмнения, Фейенорд е голям отбор, хората ми показаха голямо уважение още от първия ден. Нещата минаха гладко, това беше и благодарение на коректното отношение на Левски.
 
Разгледах базата, хората там се грижеха за мен, сякаш съм звезда. Взеха ме от летището, настаниха ме в хотела, запознах се с отбора. Бях и в съблекалнята, бяха ми сложили номера вече на шкафчето, ще играя с №21, така решихме с Фейенорд.
 
Впечатлих ги с това, че миналата година практикувахме модерния футбол, който те практикуват. Техният проект е бъдеща инвестиция, не сме говорили толкова много за евентуално титулярно място. През тези 2-3 години минах през почти всичко - да те обичат, да те мразят, през най-хубавите моменти, спечелената Купа, да съм капитан.
 
Когато ми беше най-трудно, най-много ми помогнаха семейството, приятелката ми и Божидар Митрев. Определено ще ми липсва Левски, ще ми липсват всички, момчетата, ръководителите. Благодаря на феновете, те са главният акционер на клуба, не знам какво да им кажа, благодаря им от сърце, обичам ги.
 
Определено с Левски си казваме „чао“, а не „сбогом“. Мисля, че всичко е минало добре между двата клуба, щом подписах. Сега съм се фокусирал върху Фейенорд - когато такъв клуб ти звънне, няма как да откажеш. Позицията е доста по-различна, хората дойдоха в България, гледаха ме и си казах, че това е мястото и не искам нищо друго. Конкуренцията е доста сериозна, познавате ме, няма да се дам без бой.
 
Като имам първа възможност, ще отида до „Герена“ да се разделя с футболистите на Левски, ще говоря със селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров една вечер да ме пусне от лагера. Ако спечелим мача с Полша, имаме доста големи шансове за класиране, отиваме за победа.
 
Този мой трансфер може да е стъпка за много други български футболисти. Наясно съм с голямата отговорност, ще се справя. Като разбраха за трансфера, родителите ми бяха много щастливи, това е сбъдната мечта. От Фейенорд вече ми предлагат апартаменти, които да наема, там е организирано така, че да мислиш само за футбол, заминавам засега там, надявам се в скоро време и приятелката ми да дойде", заяви Андреев.
TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"