Пласьор посипа с дрога патрулка на МВР

Млад мъж са опитал да се отърва при полицейска проверка от наркотиците, които пренасял, но за беда ги разсипал точно върху патрулната кола, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В неделя служители на Районното управление на МВР спрели на булевард "Трети март" в областния град "Фолксваген Пасат", шофиран от Румен Ю./30 г/. В колата пътувал и 28 годишният Александър И., на когото униформените разпоредили да слезе от автомобила за проверка.

При излизането от колата мъжът извадил от джоба си метална кутийка, отворил я и се опитал да изхвърли съдържанието й. Върху капака на патрулния автомобил и около него се разпиляла трева и бяло прахообразно вещество. Полицаите събрали и конфискували 3 грама канабис и 1,6 грама амфетамин. Срещу Александър И. е образувано досъдебно производство.

Наркотици са били открити в неделя вечерта и във Вълчедръм. Пазителите на реда спрели за проверка "Ауди А4" с монтанска регистрация, управлявано от Цветан К./60 г./ от село Якимово. При претърсването на пътника в колата Мартин Б./19 г./ в дясната му обувка са намерени и иззети 3 пакетчета, суха тревна маса с тегло 1,90 грама амфетамин.

Ако вината на двамата, заловени с дрога бъде доказана, ги грози затвор от една до шест години и глоби от 2 до 10 000 лева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"