Плувният маратон до острова - в подкрепа на болно дете

Общинският плувен маратон в открити води от остров Света Анастасия до Моста ще бъде тази събота, 27.07., от 09.00 часа. За първи път той ще се провежда с минимална такса за участие, с която Община Бургас ще подпомогне лечението и благотворителната кампания „Заедно за Марти“. Таксата от 10.00 лева за участие на човек, както и желаещите да оставят допълнително средства ще се събират в дарителска кутия, която ще бъде налична при регистрацията на участниците в деня на провеждане на маратона. Партньори в организацията на Община Бургас, съпричастни с благотворителната кампания са: РД „Гранична полиция-Бургас“; Военноморските сили; ГД „Аварийно-спасителна дейност“; Дирекция „Морска администрация-Бургас“; „Пристанище Бургас“ ЕАД, ДП „Пристанищна инфраструктура-Бургас“ и  други.

Всички желаещи да участват трябва да се явят в същият ден - 27.07., в 07:00 часа на Морска гара Бургас за регистрация. В маратона могат да участват всички граждани и гости на град Бургас навършили 16 години и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши в деня на провеждането от 07:00 часа на Морска гара Бургас. В 08:00 часа допуснатите за участие състезатели ще бъдат извозени с общинския кораб до остров Света Анастасия, а стартът ще бъде даден от острова в 09:00 часа.

Разстоянието по права линия е 6 400 метра. Финалът на Маратона ще бъде на плочата на Мостика, както и церемонията по награждаване. Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след финиширането на първенеца в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери. По време на преплуването ще бъдат осигурени реанимационен екип по вода и водолазен екип, които ще придружават участниците по целия маршрут.

Общия размер на паричния награден фонд е в размер на 7 900 лева.

При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона с оглед безопасността на състезателите по време на проявата, като своевременно ще информира посредством официалната страница на Община Бургас желаещите за участие и всички институции ангажирани с провеждането на плувния маратон.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Мария Кехайова Кехайова

Този уебсайт използва "бисквитки"