По 400 евро за трайно безработни в Гърция (обзор)

Мярката на правителството в Атина засяга и много българи

Изплащането на еднократните помощи започна

Нова еднократна помощ в размер на 400 евро ще получат дългосрочно безработните в Гърция. Тя е предвидена в допълнителните мерки на правителството за незабавна и ефективна подкрепа за засегнатите от пандемията.

Изплащането на 400-те евро започна днес. Право на тях имат всички придобили статут на трайно безработни, т. е. имат над 12 месеца непрекъсната регистрирана безработица в периода от 1 март до 25 ноември 2020 г. и не са получили предишната еднократна финансова помощ от 400 евро, изплатена между април и май 2020 г.

В тази категория попадат и много българи, които пребивават законно в Гърция и са регистрирани в местното бюро по труда.

Същевременно правителството изготвя още една мярка, целяща да привлече инвестиции в страната. Атина ще освободи от данъци в размер на 50% онези, които прехвърлят данъчната си регистрация от чужбина в Гърция.

Междувременно Европа се подготвя за предстоящите коледни и новогодишни празници, за които в много държави ще продължат да важат ограничителни мерки срещу COVID-19.

В Испания няма да има големи партита и тържества, стана ясно от препоръките на правителството. Което освен това съветва и на църковните служби да не се пее, а да се използва предварително записана музика.
Британският премиер Борис Джонсън обяви падане на забраната за пътувания и събирания на семейства (до три на едно място) по Коледа, но предупреди, че за Нова година може да има нов локдаун.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"