По програми на Столичната община: Екологично отопление за над 500 семейства

Продължава кандидатстването за смяна на старите печки

Следващото класиране е в понеделник

Над 500 одобрени договора за смяна на печки за отопление на твърдо гориво с екологични са подписани със Столичната община. Това съобщи зам.-кметът по екология Десислава Билева.

Подмяната е безплатна и е по две програми, които изпълнява градската управа - Life+ и ОПОС. Към момента одобрените домакинства в София са 5500 и продължава кандидатстването на столичани, документите се подават в районните общини.

В края на миналата седмица одобрените кандидати за екологични уреди и системи в район Витоша са подписали договори и в следващата фаза започва монтирането.

Така през новия отоплителен сезон - есента на 2021 г., те ще има екологично отопление.

И двете програми за безплатна подмяна са част от стратегията на Столична община за повишаване на качеството на атмосферния въздух в София.

В понеделник ще бъде направено поредното класиране на одобрените кандидати и ще се пусне обществена поръчка за избор на фирми, изпълнители на проекта. Те ще бъдат най-малко 3, обясниха от градската управа.
“Важно е повече хора да се възползват от средствата, които успяхме да защитим, и да сменят старите си отоплителни уреди”, каза преди няколко дни кметът на София Йорданка Фандъкова и посочи още едни път, че това е решението всички да имаме по-чист въздух.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"