По случай 30 години от САЩ'94: Ицо и Боби се прегърнаха (СНИМКИ)

Едноминутно мълчание в памет на Трифон Иванов

Стоичков, Михайлов и Балъков основаха фондация „Национали 94“

Двама от най-големите герои на българския футбол се прегърнаха. По случай 30 години от великото американско лято в зала на славата „Христо Стоичков“ първи дойдоха домакинът и Борислав Михайлов, облечени в елегантни костюми.

След като 12 години не си казаха нито дума, двамата братски се прегърнаха. Малко по-късно се събра почти целия отбор на четвъртите в света, за да започне купонът, който продължи по-късно с гала вечеря.

„В залата на славата ще видите много неща, които са ви познати – каза Стоичков от трибуната. - Нито едно от тях не съм спечелил сам, никога не съм казвал „Аз“. Всичко е благодарение на вас. И сега е ред да поканя до мен нашия капитан Боби Михайлов.“

„Ицо, знаеш, че винаги съм те обичал – върна жеста легендарният вратар. - Каквото и да се опитаха да вкарат между нас, вече е забравено. Толкова се радвам, че всички сме тук отново заедно. Бяхме най-силни, когато бяхме отбор, сега пак сме“.

По инициатива на Красимир Балъков беше създадена фондация „Национали 94“.

Тя ще подпомага футболисти от златното поколение, които имат здравословни проблеми.

„Председател на фондацията е Боби Михайлов, а негов заместник – Ицо Стоичков – обясни магическият халф. - Аз съм само неин член. Само с подписите на нас тримата могат да излизат пари от фондацията. Сега нашият голям приятел Петър Хубчев се нуждае и ще получи помощ.“

Железният защитник не успя да дойде. Хубчев се лекува от коварна болест във Франкфурт и лекарите не му позволяват да пътува. От негово име поздравления към отбора отправи неговият син Валери.

„Баща ми много искаше да е с вас – обясни той. - Последните изследвания са много добри. Надявам се на следващата среща моят баща да е тук“.

„Бяхме непобедими като отбор и се надявам, че от днес нататък отново ще бъдем заедно“, рече Емил Костадинов, героят от

„Парк де Пренс“, без когото нямаше да има американско лято.

„Боби беше с първи номер на вратата, но ти, Ицо, с осмицата вършееше навсякъде“, разсмя публиката Димитър Пенев, предводителят на най-добрия отбор в историята ни. Овациите за най-много шеги обаче обра Наско Сираков, който неизменно бе до Боби Михайлов.

Официалната част завърши с едноминутно мълчание в памет на великия Трифон Иванов. На голямата тв стена не спираха да се въртят моменти, в които незабравимият защитник отчайваше противниковите нападатели.

30 години по-късно! Четвъртите в света отново са заедно и отново са като юмрук! Жалко, че никога повече няма да ги видим на терена. Освен в бенефисен мач...

TRUD_VERSION_AMP:10//
Публикувано от Боян Бойчев

Този уебсайт използва "бисквитки"