Повелята на Матеус – Тер Щеген вместо Нойер

Световните медии оприличиха Германия като футболна карикатура. А дали Йоаким Льов ще продължи работата си, е все по-съмнително. Затова може да не му помогне дори победа над световния шампион Франция като гост в Лигата на нациите.

Легендарният капитан Лотар Матеус, победител от Мондиал 90, призова промените в състава да започнат с вратаря. Вместо Мануел Нойер в рамката трябва да застане Марк-Андре тер Щеген. На световното първенство стражът на „Байерн“ бе титуляр, въпреки че не изигра нито един официален мач до турнира.

„Нойер вече няма формата и сигурността, която демонстрираше преди тежката контузия – коментира Матеус. – Не е онзи вратар, който четири пъти поред бе избиран за №1 в света. Тер Щеген се представя на изключително ниво „Барселона“. Мисля, че с изявите си е заслужил да получи доверие в наистина голям мач, какъвто е този срещу Франция.”

Матеус предизвика големите звезди на Германия да решат проблемите си с клубовете, където играят слабо. „Дори най-опитните като Нойер, Хумелс, Боатенг, Мюлер и Кроос не са на нивото си в „Байерн“ и „Реал“ – продължи Матеус. – Те са най-опитните, а все едно не са на себе си.”

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"