Повериха волейболните младежи на Ники Желязков

Николай Желязков наследи Владимир Николов на треньорския пост на младежкия национален отбор по волейбол. Решението бе взето от управителния съвет на заседание в Правец.

Още след края на сезона Николов обяви оттеглянето си, а впоследствие бе назначен и за генерален секретар на родната централа.

Треньорският пост на кадетките бе поверен на Страхил Балов, който дълги години бе наставник в чужбина, а от началото на сезона води жените на  „Казанлък”.

„Той ще продължи да съвместява и двете длъжности”, уточни Любо Ганев, вицепрезидент на федерацията.

Същевременно жена оглави Националната волейболна лига за мъже. Мина Николова наследи починалия Румен Янчев. Освен това управата реши един от вицепрезидентите й - Деко Григоров, да е ангажиран пряко с женското направление, след като националките се класираха за европейско първенство.

А шампионките от „Марица” вече гледат към евротурнирите. Преди ден тимът падна от №1 на планетата в клубното първенство „Еджзаджъбашъ ВитрА”. Пред родна публика пловдивчанки отстъпиха на турския гранд с 0:3 (-13, -13, -19) в мач от ІІ кръг на Шампионската лига. Треньорът Иван Петков призна, че отборът му не е използвал най-силното си оръжие - сервиса. „Има голяма разлика между двата отбора - продължи той. - На нас някои неща ни се получиха, други - не, но надграждаме. И без такива мачове това няма как да се случи.”

Реваншът е в събота в Истанбул.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Красимира Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"