Повече от 2000 гости от над 15 държави посрещна четвъртото издание на фестивала „Open Buzludzha“ (СНИМКИ)

Внушителен 3D мапинг и музика на живо радваха гостите на фестивала

Приключи четвъртото издание на Open Buzludzha Festival в подножието на Бузлуджа, което тази година премина под мотото "Спомени от бъдещето". Повече от 2000 посетители от над 15 държави оживиха пространството около монумента и фестивалната поляна между 8 и 11 август.

Тази година екип от доброволци, от цялата страна и чужбина, допринесоха за посрещането и доброто настроение на посетителите по време на събитието. Организиран транспорт от организаторите на събитието - фондация "Проект Бузлуджа", извози стотици посетители от Казанлък към фестивалната поляна и обратно.

Музика на 3 сцени - основна, горска и монументална, оживи планината в рамките на трите фестивални вечери. За страхотни „спомени от бъдещето“ на основна сцена се погрижиха групи като - Уикеда, Cool Den, Керана и космонавтите, Hayes&Y и много други. А тематичните партита на горска сцена бяха нова и любима част от програмата.

На сцената пред монумента се изявиха двадесет и двама успешни диджеи, сред които имена като Dimo BG, Versus и PACHO, които забавляваха посетителите до изгрев слънце. Акцент в програмата бе 3D мапинг шоу, подготвено от MP-STUDIO (организатори на LUNAR), което посетителите на Open Buzludzha Festival определено ще помнят дълго. 

Много от посетителите споделиха, че този фестивал е изключителен с това, че не просто забавлява, а образова и ангажира публиката със своята кауза по съвременен и вдъхновяващ начин.

Голяма част от посетителите се включиха във фестивална игра „Спомени от бъдещето“, която предложи 10 Бузлуджа изживявания на публиката, сред които провокативни въпроси, импро театър шоу, културни и природни турове, презентации с лектори от страната и чужбина.

Любима на публиката бе работилницата за мозайки, където те създадоха своите собствени мозаечни произведения, както и рамката за снимки с послания към бъдещето на Бузлуджа. За първа година в рамките на фестивалната зона имаше и коуъркинг на открито, който позволи на много посетители да работят дистанционно. 

Събитието се проведе с подкрепата на над 20 партньорски организации, сред които домакините от Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, община Казанлък и Министерство на туризма. 

TRUD_VERSION_AMP:6//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"