Повишават заплатите на общинските служители в социалната сфера

С 10% ще бъдат повишени заплатите на общинските служители в социалната сфера от 1 януари 2019 г. Това гласи новият колективен трудов договор, който бе подписан от кмета на Варна Иван Портних, председателя на Синдиката на българските учители Веселин Рашев и лидера на Синдикален регионален съюз на КТ "Подкрепа" Стойко Атанасов.

След промяната средното възнаграждение на 356 работещи в сектора ще стане 896 лв. За всеки един от тях са осигурени средства за надграждаща квалификация, както и по една минимална работна заплата за празника на социалния работник през март и за Коледа. Допълнителни средства за Деня на здравния работник и в края на годината ще получават догодина и 775 служителите в сферата на детското и училищното здравеопазване в община Варна. В техния КТД се запазват повечето дни платен годишен отпуск. "Новите колективни трудови договори са важна социална защита за близо 1200 души и доказателство, че община Варна е коректен работодател.

"Благодаря на синдикатите за активния диалог. Вярвам, че това партньорство ще продължи да дава добри резултати", заяви кметът.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"