Подходящ часовник за всяка зодия

Овен

С червен циферблат

Огненият елемент на Овните говори за тяхната страстна природа и пламенно сърце. Те постигат целите си и винаги се стремят да са идеални във всичко. Фокусирайки се върху основното, те не се разсейват от дреболии. Ще им подхожда часовник в минималистичен стил - ограничена функционалност, ярки цветове за акцент и надеждни материали за каишката. Астролозите препоръчват да обърнат внимание на модели с червен циферблат. При дамските часовници подходящи са декорации с рубини или други червени камъни. Те символизират голямата инициативност и предприемчивост на дамите Овни. В древни времена рубините са били наричани „драконова кръв“ заради наситения им цвят.

Телец

В зелени нюанси

Телците се управляват от елемента Земя. Те се отличават със своята простота на стил и романтика. Най-добре им подхожда зеленото, така че за хармония със звездите се препоръчва да обърнат внимание на часовници с акценти в този цвят. Телците влиза в категорията на зодиите, които знаят много за лукса и престижа. Предпочитайки материалното пред духовното, те безспорно имат отличен вкус. Ако дамите си падат по декорациите е добре да обърнат внимание на модели с изящен ахат. Тази разновидност на халцедона има повече от сто вида цветове, всеки със собствена енергия! Ахатът привлича успех, дава решителност по пътя към целта и подобрява материалното благосъстояние.

Близнаци

С големи цифри

Близнаците се управляват от Меркурий и въздуха. Вероятно затова са толкова умни и постоянно се опитват да научат нещо. Имайки силна емпатия, те знаят как да съчувстват и да подкрепят. Понякога обаче им е трудно да се съсредоточат върху едно нещо, затова е важно да държат времето си под контрол – да наблягат на модели с големи цифри и ясни означения. Нека е удобно и просто, без излишни детайли. Момичетата, родени под знака на Близнаци, се отличават с дружелюбие и остър ум. Камъкът, който им носи късмет и просперитет, е карнеолът и е добър като декорация на ръчен часовник. Известен е със своите лечебни свойства: облекчава главоболието и подобрява кръвоснабдяването на мозъка.

Рак

С уникални декорации

Раците са воден знак с управляваща Луна и знаят точно как да се грижат за дома и близките си. Творческата им природа отваря всякакви врати, остава само да се погрижат за аксесоарите. На тази зодия подхождат оригинални часовници (седефени, лунни, модели с редки и уникални декорации) или класически с акцент върху ярките елементи. Малките бели перлички по ръба на циферблата ще направят ръчният часовник на дамите да изглежда като изискано и много луксозно бижу. В Римската империя перлите са смятани за символ на мъдростта. В Древен Египет са вярвали, че дават дълголетие и красота. Нищо чудно, че Клеопатра е имала особена страст към огърлици и гривни, украсени с перли.

Лъв

С необичайна форма

Лъвовете са страстни и целенасочени благодарение на Слънцето и огъня, които ги управляват. По отношение на лидерските им качества, те нямат равни. Златният цвят на аксесоарите е задължителен за тях. Също така си струва да обърнат внимание и на необичайни форми, за да подчертаят по-ясно своята творческа природа. По отношение на аксесоарите при Лъвовете трябва да се има предвид, че оригиналността и уникалността са на първо място в списъка на техните предпочитания. Дамите от зодията имат голяма жизненост, която им помага да са в центъра на вниманието. Те са щедри, не обичат да пестят пари и винаги са готови да се накичат с луксозни аксесоари, за предпочитане с диаманти.

Дева

Без евтини имитации

Девите са земен знак и са известни със своята желязна логика, внимание към детайла и специална визия за модата. Не се задоволяват с евтини имитации и обикновени форми на аксесоарите. При избора на часовник е добре да обръщат внимание на модели със зелени или кафяви елементи. Тези цветове символизират стабилност и прагматизъм, които са характерни за Девите. Дамите от тази зодия са невероятно грациозни, много усърдни и имат повишено чувство за отговорност. А ясписът е камък, който ще им даде допълнителна мъдрост. Странни комбинации от ивици, петна, точки и линии върху циферблата в съчетание с различни цветове ще направи часовника на Девите прекрасно бижу.

Везни

На известна марка

Везните са въздушен знак, който най-добре разбира от партньорствата. Представителите на тази зодия умеят да създават и поддържат истински приятелства. Отнасят се много отговорно при вземането на решения. Щедри по природа те се радват на скъпи и изискани предмети. Часовникът за тях е важен аксесоар и трябва да е луксозен. Предпочитат модели от популярни марки в премиум сегмента. Минималните декорации и каишки без излишни украшения ще галят окото на всеки. Ако дамите държат да заблестят с детайли от камъчета, мекият блясък на топаза е много подходящ. Смята се за камък на оптимистите и креативните хора, а според вярванията помага за сбъдването на желания.

Скорпион

С прозрачен капак

Скорпионите са воден знак, който се отличава с острота на ума и специален поглед върху нещата. За да разпалите въображението им, просто им покажете часовник с дървен циферблат или прозрачен заден капак – хипнотизиращата гледка ще заеме мислите им за известно време. Черният цвят подчертава мистерията на Скорпионите, така че е добре да преобладава поне в каишката. Перфектния часовник трябва да е дизайнерски, внушителен и да допълва атрактивната визия на този зодиакален знак. Да е с голям циферблат с цветни акценти и камъни. Представителите на тази зодия се отличават със силна воля и непрекъснато се стремят към самоусъвършенстване. Авантюринът е техният камък.

Стрелец

Спортни модели

Стрелците са огнен знак и не обичат да се подчинява на ничии правила, освен на собствените си. Тяхното неподчинение понякога се възприема като враждебно, но когато следват мечтите си това им помага. Що се отнася до външния вид, те са перфекционисти. Имат идеална визия и стил за всеки повод, както в ежедневието и спорта, така и в изисканите вечери, и точно за това те не могат да се задоволят с един стил часовник. В тяхната колекция трябва да има от всички видове модели – спортен, спортно-елегантен и луксозен. Но като цяло спортните модели ясно ще подчертаят целеустремеността на Стрелците и техния младежки дух. По отношение на цветовете подходящи са лилавите нюанси. 

Козирог

Масивен и скъп

Козирозите са стабилни представители на земния елемент и знаят точно как да преодоляват трудностите. Те се справят с всички възникнали проблеми като истински кралски особи. А както знаете, аксесоарите със скъпоценни камъни и елегантни елементи подхождат на такива благородни личности. Особено подходящи за тях са часовници с кристали Swarovski или диаманти. Сивото и кафявото са цветовете не само на сухата земя, но и на истинската сила и постоянство. Часовникът на Козирозите трябва да е преди всичко практичен, издръжлив, в класически стил и с полезни функции. Те биха се спрели на скъп и масивен модел, но не за да парадират с него, а за да го носят дълги години.

Водолей

С нестандартен външен вид

Управлявани от Сатурн и Уран, Водолеите са въздушен знак и са страхотни в създаването на настроение и атмосфера. Обграждайки се с най-добрите хора, те са селективни и по отношение на аксесоарите. Техните нужди могат лесно да бъдат задоволени с керамични часовници - приятни са на допир, не прегряват, издръжливи са и изключителни сред другите материали. Освен това могат да бъдат изработени в напълно различни цветове. Представителите на тази зодия са креативни, нестандартни, иновативни и обичат да правят впечатление с външния си вид. Това ги прави уникални и щури и точно такъв тип часовник им пасва идеално. Важното е да привличат погледа от разстояние. 

Риби

Със сменящи се каишки

„Като риба във вода“ - така се чувства този воден знак в комфортна обстановка. Те са внимателни и предпазливи, склонни са дълго време да обмислят вземането на важни решения. Но ако дадете на Рибите ограничен избор, ще им бъде по-лесно да разберат ситуацията и да вземат решение. Предпочитат часовници със сменяеми каишки, включена гривна или подвижна „броня“. Те са свободолюбиви и обожават да пазарят дрехи и аксесоари. Всяко нещо което е бляскаво и пищно силно привлича вниманието им. Такъв трябва да е и идеалният часовник за тях, като е добре да е опростен от към функции и екстри. Задължително е да е изработен от естествен материал - кожа, камъни или дърво.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"